Hondentrimsalon Dogzie

Trimsalon voor honden in Avenhorn en omgevingBehandelingen


Borstelen en kammen
Om een vacht optimaal in conditie te houden is het erg belangrijk om met regelmaat te borstelen en te kammen. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de huid, het meeste vuil wordt verwijderd, de talg wordt verdeeld over de gehele lengte van de haren en de vacht gaat niet klitten. Afhankelijk van de lengte van de vacht moet je minstens één keer per week kammen. Vraag in de salon naar goeie kammen en borstels en tips om dit zo goed mogelijk te doen.

Ontwollen
Honden met dubbele vachten moeten worden ontwold. Tijdens de rui verliest de hond zijn onderwol en om dit proces iets te versnellen kunnen wij de hond ontwollen. Met daarvoor bestemde kammen wordt de hond volledig ontdaan van de losse wol, voordeel hiervan is een stuk minder losse haren in de woonkamer! Voor de hond is het ook heel prettig, de vacht kan weer ‘ademen’ en meestal doet de hond echt letterlijk een jasje uit.

Plukken
Sommige rassen hebben een zogeheten 'plukvacht'. Deze vacht mag niet geschoren of geknipt worden, maar wordt eens in de 3 of 6 maanden wanneer hij plukrijp is geplukt. Als de vacht plukrijp is worden de stugge dekharen met de hand of een trimmesje plukje voor plukje eruit geplukt. De oude dekharen zitten los in het haarzakje, plukken doet dus geen pijn. Het is zelfs zo als een plukvacht niet regelmatig word geplukt, er irritaties kunnen ontstaan en in het ergste geval huidontstekingen.

Effileren
Het uitdunnen van de vacht heet effileren. Een lange vacht kan ook worden ingekort met een effileerschaar, dit geeft een natuurlijker resultaat dan als er met een rechte schaar wordt geknipt.

Knippen
Honden met een doorgroeiende vacht dienen geknipt te worden. Bij een knipbehandeling wordt de vacht van de hond met een schaar ingekort en in model gebracht. Dit kan op twee manieren, met een rechte schaar en met een efileerschaar. Afhankelijk van het ras en de vacht wordt er bepaald welke knipmethode wenselijk is.

Scheren
Naast knippen is het scheren van doorgroeiende vachten ook een vaak gekozen optie. Als een hond een algehele doorgroeiende vacht heeft dan geeft het scheren vaak de voorkeur prijstechnisch. De vacht kan ingekort worden op verschillende lengtes, van heel kort naar nog redelijk in model lang. Het inkorten wordt gedaan met een tondeuse waarbij gekozen kan worden voor verschillende maten scheerbladen. 

Ontklitten
Rassen met lange haren hebben vaak last van klitten. Alle klitten worden verwijderd, mits de vacht niet te veel geklit of geheel vervilt is. Een vacht die te veel klitten heeft of al helemaal vervilt is zal worden geschoren en een advies mbt de verzorging van de vacht wordt gegeven aan de eigenaar.

Wassen en drogen
Voordat de honden geknipt, geschoren of ontwold worden was ik de honden. Een schone hond werkt prettiger en bovendien is dit beter voor het behoud van de trim materialen. 

Na het wassen worden de honden droog geblazen dmv een waterblazer en fohn.

Wij maken gebruik van verschillende shampoos en conditioners, voordat de behandeling begint bespreek ik met de klant welke shampoo wenselijk is.

Algemene Hygiëne/verzorging
Bij iedere hond worden de nagels bekeken en indien nodig geknipt. De oren worden ook nagekeken en schoongemaakt indien dit nodig is.

 

Vlooien en parasieten worden indien aanwezig bestreden en advies wordt gegeven over eventueel voortzetten van de bestrijding hiervan.
Na iedere behandeling worden de gebruikte materialen, de trimtafel, bad en trimsalon gereinigd.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram